VELIKI USPJEH RIJEKE: Pobjeda u Kopenhagenu za ulazak u Europa ligu

U Kopenhagenu je igrala Rijeka protiv domaćina za ulazak u grupnu fazu Europa lige i protiv odličnog domaćina pobijedila 1:0.

Nakon stalne inicvijative domaćina i dobre obrane Rijeke koja je čekala svoju priliku, veliko iznenađenje i vodstvo Rijeke u 20. minuti. Sjajni Andrjašević išao je od centra prema golu, pretrčao dvojicu, dva su se braniča domaćina sudarila, Andrijašević je potkopao loptu, koja se od grede odbila do natrčalog Ankersena i odbila u mrežu za 0:1.

U nastavku u 51. velika prilika za Rijeku. Sjajno je poletio Kulenović, ostavio čuvare, ubacio, a Andrijašević pucao iz teške situacije, a vratar je jedva obranio nogom. Kulenović igra sjajno. U 56. slomio je nekoliko suparnika, ali obrana čisti u zadnji tren.

Kopenhagen sve baca u napad. Traže zgoditak. Rijeka teško živi. Igra se pred njezinim golom desetak minuta. Ali, Rijeka je preživjela. U 71. prilika za Kopenhagen, sjajno puca Wilczek, ali preko gola. Dvije minute kasnije opet Wilczek u prilici, ali s par metara glavom puca ravno u Nevistića.

Izlazi Pavičić, ulazi Lepinjica, Rijeka treba svježe krvi. Igra se 76. minuta. Rijeka se drži. Odolijeva napadima. Umjesto umornog Kulenovića ulazi Escoval u 83. minuti. U 86. minuti nenadano Escoval u prilici a lopta zastaje vrataru Johbsonu između nogu. U kontri u 88. velika prilika za domaćina, ali Wilczek na sreću puca preko gola s par metara. U 90 Tomečak izlazi, Raspopović ulazi. Nadoknada sudačka četiri minute.

KOPENHAGEN: Johnson, Ankersen, Nelsson, Sigurdsson, Bengtsson, Stage, Zeca, Biel, Wind, Fischer, Wilczek.

RIJEKA: Nevistić, Tomečak, Capan, Velkovski, Smolčić, Štefulj, Pavičić, Čerin, Lončar, Andrijašević, Kulenović.

Komentiraj