VELIKI USPJEH: Na SP-u u obaranju ruke Hrvatska osvojila 11 medalja!

Hrvatski reprezentativci u obaranju ruke osvojili su 11 medalja na Svjetskom prvenstvu.

Hrvati su ukupno osvojili 11 medalja – tri zlata, pet srebra i tri bronce. Od naših reprezentativaca najuspješniji je bio Rino Mašić koji je osvojio čak tri medalje. Dva zlata u juniorskoj (lijeva i desna ruka), te srebro u seniorskoj konkurenciji do 100kg lijeva ruka.

Ivo Križan je osvojio broncu na desnoj ruci u seniorskoj kategoriji do 110 kg, dok je Josip Francki bio treći na lijevoj ruci u konkurenciji do 90kg i 21 godinu. Fran Mikulić je osvojio zlato s lijevom i broncu s desnom rukom u konkurenciji do 15 godina.

U konkurenciji parasportaša, Luka Drokan je u konkurenciji seniora 80kg (stojeće) osvojio druga mjesta s lijevom i desnom rukom, dok je Domagoj Cvitković u konkurenciji seniora 75+ kg (kolica) bio drugi s lijevom rukom, te treći s desnom rukom.

Predsjednik Hrvatskog i potpredsjednik europskog Saveza za obaranje ruke, Aleksandar Jakovac napomenuo je kako je čak 11 medalja osvojenih na SP-u rezultat kontinuiteta kvalitetnog rada klubova i Saveza.

“Rino Mašić je bio jedan od najuspješnijih sportaša svjetskog prvenstva s obzirom da je osvojio tri medalje,” kazao je Jakovac dodavši: “Domagoj Cvitković je u borbi za finale najteže sjedeće kategorije pobijedio do tada nepobjedivog višestrukog svjetskog prvaka, Turčina Umita Burunlulara, a Luka Drokan trenutno je u fazi podizanja kilaže te su dva srebra izvrstan rezultat u deset kilograma višoj kategoriji te za njega novoj sredini.”

Na Svjetskom prvenstvu nastupilo je više od 1500 natjecatelja iz 54 zemlje svijeta među kojima i rekordna hrvatska delegacija sa 24 člana. Natjecanje je održano u kategoriji juniora, te seniora s i bez invaliditeta.