VELIKI USPJEH: Međimurac Matej Bračko dvostruki prvak Hrvatske u plivanju

Župan Matija Posavec s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, primio je mladog Mateja Bračka koji je na nedavnom kadetskom državnom prvenstvu u plivanju osvojio čak pet državnih medalja.

Matej Bračko, član Gradskog plivačkog kluba Međimurje, u Šibeniku se na Prvenstvu Hrvatske za kadete, natjecao u pet disciplina, a zlato je osvojilo u disciplinama 100 metara slobodno i 100 metara leđno, srebrnu medalju u disciplinama 100 metara leptir i 200 metara slobodno te broncu na 200 metara mješovito. Sjajan je to sportski doseg osobito ako se u obzir uzme činjenica da su medalje osvojene u konkurenciji 140 najboljih plivača u zemlji.

Foto: GPK Međimurje/Međimurska županija

„Matej je ovim uspjehom postao najbolji plivač kadet u Hrvatskoj te dosegnuo i povijesni rezultat svoga kluba. S obzirom na talent kojim raspolaže i marljivost koja ga krasi vjerujem da je riječ tek o početku njegove sjajne sportske karijere. Ponosni smo jer smo pokazali da se vrhunski rezultati mogu postići i u ograničenim uvjetima treniranja te u malom klubu kakav je naš plivački klub Međimurje. Pred nama je sljedeći izazov – početak sezone plivanja u 50-metarskom bazenu – za koju smo se počeli pripremati te se nadamo novim medaljama“, rekao je Matejev trener Antonio Turk.

Župan i pročelnica čestitali su mladom sportašu te naglasili ulogu koju šampioni poput njega imaju među djecom i mladima kojima bivaju uzori i pokretači.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!