VELIKI USPJEH: Ivani Duvančić brončana medalja na SP-u u taekwondou

Hrvatska taekwondoašica Ivana Duvančić osvojila je brončanu medalju na Svjetskom seniorskom prvenstvu u kategoriji do 53 kilograma.

U prvom kolu Ivana je bila slobodna, a u drugom je slavila protiv Austrijanke Hoglinger da bi u osmini finala ostvarila veliku pobjedu protiv reprezentativke Koreje Jin Park Hye rezultatom 2:0 u rundama.

U četvrtfinalu je protiv druge nositeljice iz Španjolske Perez Parado, Ivana je pobijedila prvu rundu, Španjolka drugu, a treća je završila neriješeno 3:3 s potpuno jednakim omjerom udaraca, pokušaja i na koncu su suci proglasili Ivanu pobjednicom i polufinalisticom. Polufinale protiv Kineskinje Ju Zuo ponudilo je novu neizvjesnu borbu koja je s 3:4 i 4:4 otišla na stranu Kineskinje.

Istog dana na tatami je izašao i naš Lovre Brečić koji je nastupio u kategoriji do 63 kilograma. Lovre je krenuo pobjedom u drugom kolu protiv Liyangea s 2:0 u rundama da bi u osmini finala bio bolji od Belgijanca Achaba svjetskog prvaka i trostrukog europskog prvaka.

U četvrtfinalnoj borbi čekao ga je Uzbekistanac Pulatov, a Lovre je u toj borbi djelovao puno bolji i spremniji, ali su spletom okolnosti u posljednjim sekundama obje runde prevagnule na stranu Uzbekistanca koji je slavio sa 6:7 i 5:7 i ostavio Lovru bez polufinala i odličja.

Osim spomenutih reprezentativaca, na prvenstvu su za Hrvatsku nastupili i Matea Jelić, Bruna Duvančić, Marko Golubić i Kristina Tomić, a svi su zaustavljeni u četvrtfinalu.