VELIKI USPJEH DINAMA: Franjić za pobjedu nad Legijom u Varšavi

Dinamo je u Varšavi igrao protiv Legije uzvratnu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, nakon što je prva utakmica u Zagrebu završila 1:1.

Pobjednik će za Ligu prvaka igrati protiv Šerifa koji je u uzvratnoj utakmici pobijedio Crvenu zvezdu 1:0 i prošao s ukupnih 2:1.

Dinamo je bio bolja momčad i u 19. minuti je to okrunio vodstvom od 0:1. Bila je to fantastična akcija. Povukao je Ivanušec i sjajno pronašao Franjića koji je lukavo utrčao iza Juranovića i savladao Boruca odličnim udarcem.

Ozlijeđen je Lauritsen, a ušao je Perić. U 27. čudesna obrana Livakovića, prava parada i spašavanje sigurnog gola. Iz kornera je Mladenović prebacio loptu na drugu stativu, lopta je išla u čiste rašlje, ali tu je bio Livaković.

Igrale su se 4 minute nadoknade u prvom poluvremenu. Legia je nešto pokušavala, ali je Dinamo zadržao vodstvo.

U nastavku Jakić je ostao u svlačionici, a u igri je Moubandje. Počelo je drugo poluvrijeme. Franjić je prešao na Jakićevo mjesto, a Moubandje igra lijevog beka. Legia bolja, Livaković se ljuti na svoju obranu koja dopušta da se nesmetano puca po njegovom golu.

U 58. sjajna kontar Dinama. Ristovski je centrirao i našao Oršića na koji je ili pucao ili spuštao glavom na drugu stativu za Majera, ali je lopta bila prebrza i otišla pokraj gola. Menalo mijenja Ivanušeca, Legia ima posjed i inicijativu. Igra se 70. minuta, Dinamo se možda prerano povukao, ide na kontre. U jednoj tako Menalo puca i Dinamo ima korner. Oršić nabacuje, a Mišić puca glavom pokraj gola.

Izašao je Majer, ušao Gojak. Dinamo se uspješno brani, a onda pogreška u obrani Legije i Menalo se našao u prilici, mogao je riješiti utakmicu, ali puca pokraj gola. Igra se 85. minuta, dva kornera za redom za Dinamo. Onda kontra i korner za Legiju. Dinamo se obranio. Igraju se 4 minute sudačkog dodatka.

DINAMO: Livaković – Franjić, Theophile, Lauritsen, Ristovski – Jakić – Oršić, Mišić, Majer, Ivanušec – Petković

LEGIA: Boruc – Nawrocki, Wieteska, Jedrzejczyk – Mladenović, Luquinhas, Andre Martins, Slisz, Juranović – Rafael Lopes, Emreli