VELIKI TRENERSKI SEMINAR: Nedelišće ugostilo “TeamGym Coaches Course”

Hrvatski gimnastički savez od 30. kolovoza do 3. rujna 2023. godine domaćin je velikog seminara Europske gimnastičke federacije – „TeamGym Coaches Course“.

Izvor: Media servis

Sportsko-gimnastički centar Aton u Nedelišću i GK Nedelišće ugostili su trenerski tečaj za gimnastičku granu TeamGym koji je okupio 25 trenera iz Azerbajdžana, Austrije, Slovenije, Njemačke, Mađarske, Češke te trenere hrvatskih klubova GK Trešnjevka, GK Vukovar i GD Osijek-Žito. Glavni predavači su eksperti Europske gimnastičke federacije za TeamGym, Šveđani Gunnar Eklund (tehnika, metodika i biomehanika) i Anders Frisk (elementi partera, pravilnik i koreografija), a demonstratori pet gimnastičara i gimnastičarki GK Sokol Karlovac.

Seminar u Nedelišću posjetili su i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik te koordinator za TeamGym pri HGS-u Tigran Gorički, čiji je klub GK Trešnjevka prije nekoliko godina prvi u Hrvatskoj pokrenuo ovu zanimljivu gimnastičku granu.

Modernu grupnu gimnastiku TeamGym čija ekipna natjecanja uključuju nastupe u muškim, ženskim i mješovitim timovima, a izvode se na tlu, trampetu i tumbling traci.

„Europska gimnastička federacija dala je povjerenje HGS-u da organizira seminar za europske trenere u grani TeamGym, a povratne informacije 25 trenera sudionika koji su došli u Nedelišće su jako dobre. Svi su zadovoljni organizacijom GK Nedelišća i lijepo im je boraviti u Hrvatskoj. Ovime smo još jednom opravdali povjerenje Europske federacije. Ove godine imali smo i seminar za Parkour Svjetske gimnastičke federacije u lipnju u Osijeku, a imati ćemo još jedan isti takav seminar u listopadu. Uz to, Europska federacija dodijelila nam je domaćinstvo organizacije seminara za granu Gimnastika za sve koja će se održati u Zagrebu krajem rujna. HGS dobiva sve više domaćinstava seminara i natjecanja čime pokazujemo da smo dobri organizatori, da se sudionici u našoj zemlji osjećaju dobro, a tako promoviramo i Hrvatski gimnastički savez, ali i Hrvatsku“, rekao je prvi čovjek HGS-a Marijo Možnik nakon posjeta seminaru u Nedelišću.