VELIKI PROSVJED U BEOGRADU: Nekoliko tisuća građana viče “Gotov je, gotov je!”

U Beogradu četvrti svibanjski prosvjed “Srbija protiv nasilja”, na kojem su se okupili deseci tisuća građana. Ponovili su zahtjeve koje vide kao preduvjet da se zaustavi promicanje i toleriranje nasilja u javnom prostoru i medijima pod kontrolom vlasti.

Plan večerašnjeg prosvjeda je da se u povorci napravi prsten oko četvrti u kojoj se nalazi sjedište Radio-televizije Srbije, čije izvještavanje građani ne vide kao informiranje u javnom interesu već nekritičku naklonost aktualnoj vlasti.

Ranka Kašiković se obratila okupljenima u parku Tašmajdan,  pozvavši građane da ponovno dođu na prosvjed sljedećeg petka, što su okupljeni ispratili uzvicima “ostavke”.

Glumac Nenad Maričić je prethodno pročitao Disovu pjesmu “Naši dani”.

“RTS je javni servis koji plaćaju svi građani. I zato tražimo samo da postupe odgovorno i poštuju zakon ove zemlje. Od RTS-a tražimo samo da rade svoj posao. Ako tako pažljivo izvještavaju o mitingu SNS-a ili prosvjedima u Francuskoj, što ih sprječava da isto tako izvještavaju i o prosvjetima “Srbija protiv nasilja”?”, priopćeno je s bine, javlja N1.

Tašmajdanom odzvanja “Gotov je, gotov je”.