VELIKI PROSVJED: “Hrvatska može bolje” – dođite 1. lipnja, jer obrazovanje je budućnost

knjiga, djevojčica, priroda, šešir, učenje

Organizacije civilnog društva okupljene u Inicijativu “Hrvatska može bolje” pozivaju građanke i građane Hrvatske da 1. lipnja u 18 sati jasno pošalju poruku da je obrazovanje prioritet hrvatskog društva.

Izrazit će protivljenje stopiranju kurikularne reforme.

U Inicijativi je okupljeno više od 180 različitih udruga, sindikati SSSH, Matica Hrvatskih sindikata, Sindikat hrvatskih učitelja, Sindikat Preporod i drugi, učitelji i učiteljice te razni pojedinci.

“Pitanje obrazovanja je pitanje budućnosti naše djece i naše zemlje. Ovo je ispit naše zrelosti i ispit naše odgovornosti prema našoj djeci, našim nećakinjama i nećacima, našim unukama i unucima,

prema budućnosti. Učiteljice i učitelji su svoju stručnost, svoje iskustvo, znanja i vještine stavili na raspolaganje Hrvatskoj da se oblikuje škola koja će odgovarati na zahtjeve budućnosti, koja će

učenike pripremiti da aktivno pridonose dobrobiti Hrvatske i Europe. Zauzvrat su doživjeli političke napade i političke pritiske. Vrijeme je da Hrvatska pokaže da može, zna i mora bolje!”, poručuju u pozivu na prosvjed.

Osim velikog prosvjeda u Zagrebu, u srijedu, 1. lipnja u 18 sati održat će se prosvjedi u još deset gradova u Hrvatskoj te jedan prosvjed čak i u Londonu.