VELIKI PLIJEN DINAMA: Kapetan Ademi za važnu pobjedu nad Goricom

U borbi za prvaka države vodeći Dinamo je gostovao kod Gorice u 32. kolu Prve HNL. Prvi put otkako je preuzeo momčad Dinama vodi Ante Čačić.

Dinamo je krenuo napadački, zaprijetili su na startu Ivanušec, pa potom u petoj  inuti Andrić glavom. U 9. minuti Ademi lijepo puca pod gredu iz daljkine, ali Kotarski izbacuje u korner.

U 15. je probao Emreli, ali je na vrijeme Jovičić uklizao i preusmjerio u korner. U 18. loša intervencija Kotarskog, Emreli u prilici, ali glavom puca i promašuje prazan gol. Odmah potom Andrić se izborio za loptu, nakon što ga je polsužio Oršić, i sjajno pucao, ali Kotarski je sada odličan.

Dinamo je dominantan, a u 20 minuta Gorica je jednom pucala po golu Dinama. A onda u 24. velika gužva. Bočkaj gubi loptu, Mršić radi prekršaj na Fruku. Nastalo je naguravanje.

U 30.opet gužva. Livaković je ispucao loptu, Kalik ga je pokušao blokirati, pri čemu je zapeo za njega. Livaković je potom krenuo prema Kaliku. Nastala je gužva, a sudac je dao žuti obojici. Dinamo nadmoćan, igra se žustro, Dinamo želi do gola, ali svi pokušaji do 35. minute ne uspijevaju. U 32. čijepo gađa kut Emreli, ali Kotarski brani.

Bilo je žustro, a u jednom trenutku došlo je do “okršaja” Livakovića i Kalika, pa su obojica dobili žute kartane

U 40. kontra Gorice i dobra prilika. Fruk je dao za Babeca koji s ruba šesnaesterca puca preko gola. U 45. Atiemwen lomi Ristovskog, ulazi u 16, daje povratno ali nije bilo nikog od suigrača.

Dinamo je stisnuo i u drugom poluvremenu. Sjajno je opalio Oršić u 55. minuti s oko 30 metara, ali je Kotarski krajnjim naporom izvadio loptu iz donjeg kuta.

Prijeti i Gorica. U 63. lijepo ulijeće Kalik pred Livakovića, a uz pomoć vjetra čisti Lauritsen. Igra se 70. minuta, Oršić je sjajno pucao, a Kotarski još bolje obranio.  Umjesto Andrića ulazi Petković. Vjetar je pojačao pa je teže kontrolirati loptu. Umjesto Emrelija ulazi Tolić. Minuta je 75.

U 79. Lauritsen je nakon kornera držan s obje ruke i ide VAR provjera, ali niđta od kaznenog udarca za Dinamo, koji u želji da zabije prihvaća i veliki rizik jer je Gorica opasna iz kontre. U 82. velika prilika, Oršić puca oštro, ali Kotarski spašava Goricu po tko zna koji put.

I u 86. konačno Dinamo vodi. Pogađa kapetan Ademi. Asistirao je Tolić, Ademi pucao, pogodio stativu, ali lopta je došla opet k njemu i on pogađa,

Gorica: Kotarski, Musa, Jovičić, Steenvorden, Šimunović, Babec, Pršir, Kalik, Fruk, Atiemwen, Cruz.

Dinamo: Livaković, Ristovski, Šutalo, Lauritsen, Bočkaj, Ademi, Mišić, Ivanušec, Oršić, Emreli, Andrić.