VELIKI I NENADMAŠNI: Braća Sinković pobjednici na Svjetskom kupu u Poznanu

Na veslačkoj regati drugog Svjetskog kupa u Poznanu braća Martin i Valent Sinković osvojili su prvo mjesto u A finalu dvojaca na pariće.

Izvor: Media servis

Sinkovići su dominirali cijelom utrkom i u cilj su ušli s vremenom 6:12.53. Drugo mjesto zauzela je posada Poljske s vremenom 6:16.04., dok je treće mjesto, u foto-finišu, pripalo Australcima i Nizozemcima s istim vremenom 6:18.10.

“Još jedna utrka dobro odrađena. Iskreno, baš smo zadovoljni sa sve tri utrke kako smo veslali, puno bolje nego u Beogradu na prvom Svjetskom kupu. Mislim da imamo još mjesta za napredak, idemo dalje trenirati i raditi za posljednju regatu Svjetskog kupa u Luzernu”, rekao je Martin Sinković.”Najvažniji je napredak sada kad smo se vratili u dvojac na pariće. Svaku utrku idemo sve bolje i jedva čekamo daljnji dio sezone, naročito pripreme na Perući gdje dignemo dosta formu i tehniku i naravno Europsko i Svjetsko prvenstvo”, rekao je Valent Sinković.

Nakon trijumfa u Beogradu na prvom Svjetskom kupu, braća Sinković pobijedili su i danas te tako osvojili 21. zlatnu medalju na Svjetskim kupovima u karijeri. Prošlo je punih šest godina otkad su Sinkovići osvojili nezaboravno olimpijsko zlato u Riju, u disciplini dvojac na pariće.

Prešli su nakon toga u dvojac bez kormilara u kojem su također doživjeli olimpijski trijumf prošle godine u Tokiju, a sada su se vratili veslanju s dva vesla u rukama, u čemu su od 2014. do 2016. godine bili apsolutno nepobjedivi. Sinkovići i dalje drže svjetski rekord u disciplini dvojac na pariće iz Amsterdama 2014. godine, kada su 2000 metara prešli za 5:59.72, što do danas nije nadmašeno.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!