VELIKI HRGOVIĆ: Nokautirao Molinu u trećoj rundi!

Sjajni hrvatski teškaš Filip Hrgović (27) u saudijskom gradu Diraji borio se protiv 37-godišnjeg Amerikanca Erica Moline u svom desetom profesionalnom nastupu.

Nokautirao je Molinu u trećoj rundi nakon sjajne borbe. Molina je dva puta bio u nokdaunu, jednom u prvoj, a drugi puta u drugoj rundi. Oba puta Molinu je spasio gong koji se oglasio.

Podsjećamo, u dosadašnjih devet profesionalnih mečeva Hrgović je upisao jednako toliko pobjeda.

Redom je slavio protiv Brazilca Raphaela Zumbana Lovea, Čeha Pavela Soura, Britanca Toma Littlea, Irca Seana Turnera, Meksikanca Filberta Tovara, Amerikanaca Amira Mansoura, Kevina Johnsona i Gregoryja Corbina te još jednog Meksikanca Maria Heredija.

I prije borbe znalo se kako Hrgovića očekuje najteži dosadašnji ispit u profesionalnoj karijeri, jer Molina se dvaput borio za naslov svjetskog prvaka, 2015. i 2016. godine, no oba je meča izgubio.

Za naslov svjetskog prvaka po WBC verziji borio se u lipnju 2015. protiv sunarodnjaka Deontaya Wildera i izgubio je nokautom u devetoj rundi.

A u Londonu godinu dana kasnije se borio protiv Anthonyja Joshue za IBF pojas, no Joshua je slavio tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Zanimljivo je da je boksački spektakl održan u Diriyah Areni, kapaciteta 15.000 gledatelja, koja je sagrađena za manje od dva mjeseca usred pustinje, na 10.000 četvornih metara u povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a.

 

Komentiraj