VELIKI DERBI U ZAGREBU: Dinamo s 10 igrača bolji od Osijeka 1:0

Dinamo je u Maksimiru dočekao Osijek s trenerom Bjelicom koji je vodio baš njih do sjajnih rezultata. Igrali su derbi 21. kola HNL-a.

Dinamo je sigurnije krenuo i imao stalno posjed i rezultat je stigao iz pogreške Osijeka u 15. minuti. A Oršić ne griješi. Kiks Igora Silve koji je htio smiriti loptu, ali Oršić mu se prikrao s leđa, uzeo loptu i zabio za 1:0.

Oršić je zaprijetio i u 21. minuti. Gađao je rašlje i lopta je otišla samo malo iznad gola Ivušića. Dinamo je mnogo bolji i u 32. minuti odlično tuče Ivanušec, ali Ivušić sjajni brani. Dinamo je nadmoćan, a Oršić prvo ime.

Osijek je iz kontre zaprijetio u sudačkoj nadoknadi. Bohar je pusao iskosa, ali je Livaković sjajno obranio. U 47. minuti velika prilika. Ivanušec puca s desetak metara, vratar je nemoćan, ali lopta odsjeda na stativi.

U 53. Franjić je igrao neoprezno i skrivio jedanaesterac, ali nakon što je Bebek konzultirao VAR, ipak je prije toga bilo zaleđe. Dinamo opet ogra odlično, ali Osijek baca u brzinu više. Tako u 62. Lončar sjajno tuče, no Livaković bravurozno brani.

U 66. Majer ide van, ulazi Atiemwen kod Dinama. U 77. Petković je napravio slalom u obrani Osijeka, prešao nekoliko igrača, ali je lopta izbačena sa crte- A onda Dinamo ostaje 2 10 igrača. Debitant Ristovski koji je već imao žuti, dobija novi i potom crveni. Srušio je Miereza.

Onda u 80. minuti sjajno Ivanušec daje Oršiću, a on puca malo pokraj gola. Osijek čini sve ne bi li izjednačio. Daju sve u napad. No, Dinamo ne da. Ima dva kornera u 84. minuti. Puca glavom Lauritsen, ali Ivušić brani.

Na kraju čak 7 minuta nadoknade. Čini se debelo previše. U trećoj minuti nadoknade Oršić je opalio s 40 metara i zamalo promašio. Slobodan udarac u 99. minuti za Osijek, pa onda u 101. ipak kraj.

 

DINAMO: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Theophile-Catherine, Gvardiol – Ademi, Franjić – Ivanušec, Majer, Oršić – Petković

OSIJEK: Ivušić – Silva, Škorić, Lončar, Miloš – Vuković, Brlek – Bočkaj, Kleinheisler, Bohar – Mierez

 

Komentiraj