VELIKI ĆIRO BLAŽEVIĆ: Rak se proširio i na kosti – jedino želim otići bez bolova

Veliki hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević (86), o dalje vodi bitku s karcinomom, koji mu je prvi put dijagnosticiran 2011. godine, dvaput ga je pobijedio, ali se bolest opet vratila.

“Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20”, rekao je Ćiro za Jutarnji list, pa dodao:

“Već izvjesno vrijeme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Otta Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši nogometni i trenerski divovi pa ne mogu ni ja ostati za sjeme. Pomiren sam sa situacijom, jedino još želim otići bez bolova. Oduvijek imam strašno nizak prag tolerancije na bol.”

Utakmicu s Rusima pratio je iz svog doma.

“Drhtao sam kao 18-godišnjak”, otkrio je Ćiro, a na pitanje o izborniku Daliću je rekao: “Jednom smo zajedno držali predavanje u crkvi, pa su me iz publike pitali je li me Dalić nadmašio rezultatom iz Rusije”.

“Znate li zašto je on bio drugi, a ja samo treći na svijetu?” pitao sam ih. “Zato što se on više Bogu molio, ha, ha…”