VELIKA TUGA LEGENDARNOG GLUMCA: Preminuo sin Roberta Redforda

James Redford, sin legendarne filmske zvijezde Roberta Redforda umro je u 68. godini života, nakon što se 30 godina borio sa skleroznim holangitisom, rijetkom autoimunom bolešću koja pogađa jetru.

U povodu smrti glasnogovornik Roberta Redforda je poručio: “Tuga je nemjerljiva zbog gubitka djeteta. James je bio voljeni sin, suprug i otac. Njegovo nasljeđe živi kroz njegovu djecu, umjetnost, filmsko stvaralaštvo i strast prema očuvanju životne sredine. Robert Redford tuguje s obitelji u ova teška vremena i zamolio je za privatnost”.

Na Twitteru se oglasila Kyle Redford, Jamesova supruga:

“James je umro danas, naša srca su slomljena. Živio je lijep, impresivan život i mnogi su ga voljeli. Duboko će nam nedostajati. Kao žena koja je s njim bila 32 godine u braku, najzahvalnija sam na dvoje divne djece koje smo zajedno odgajali. Ne znam što bismo radili bez njih posljednje dvije godine”.

James je od djetinjstva imao teškoća sa zdravljem a godine 1993. obavljena mu je dvostruka transplantacija jetre. Osnovao je Institut za podizanje svijesti o transplantaciji “James Redford”, neprofitnu organizaciju koja je eduvirala ljude o doniranju organa.

Komentiraj