VELIKA POTRAGA: Nestao mladić – u akciji HGSS, psi, dronovi, helikopter

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je kako je upravo u tijeku velika akcija potrage za nestalom mlađom osobom na području Peručkog jezera.

“U akciju su uključeni svi resursi Splitske Stanice HGSS-a kao i helikopter HRZ-a u kojem su letači spašavatelji”, objavio je HGSS.

Nestali je 23-godišnji Dominik Branimir Bilobrk iz Obrovca Sinjskog koji se u ponedjeljak udaljio iz obiteljske kuće.

Kako se može vidjeti na stranici nestali.hr, mladić je visok 189 centimetara, jače razvijen, kestenjaske kose, ovalnog lica i zelenih očiju.

U trenutku nestanka bio je odjeven u kratke maskirne hlače te crnu majicu kratkih rukava, dok je na nogama imao crne tenisice.

S adrese stanovanja udaljio se u nepoznatom pravcu, a odvezao se s vozilom marke Fiat, registarske oznake ST 2655 I.

“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr”.

Voditelj potrage Ante Jukić u razgovoru za Dnevnik Nove TV je rekao da je pronađen automobil, a kasnije i odjeću koja je bila uz sami rub jezera. ‘

‘Nemamo indicija da bi moglo upućivati na nešto loše. Momak je bio sportaš, bavio se planinarstvom”, pojasnio je Jukić.

”Večeras ćemo koristiti dronove s termalnim kamerama, potražne pse i pretraživat ćemo drugu stranu jezera. Želja mu je bila da prepliva jezero i moguće je da ga je preplivao. Sve snage su na tom dijelu jezera”, istaknuo je Jukić.

 

Komentiraj