VELIKA POTRAGA: Brodovi i zrakoplovi traže kapetana Miškića – prijatelji podižu i privatni zrakoplov

Marijani Kedžo Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dina, potvrđeno je kako su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhodea.

”Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći. Kompanija je nazvala Marijanu i potvrdila im da potraga ide upravo u smjeru lokacije ispaljenih raketa. Koliko znamo, angažiralo se više zemalja u potragu i ludo smo sigurni da je to – to”,  rekla je za Morski HR Đurđa Vrljević Šarić u ime ekipe koja se organizirala za pomoć obitelji nestale posade.

Supermoderni tegljač Alp Striker, koji plovi pod nizozemskom zastavom, od početka je u potrazi, a angažirala ga je tvrtka Bourbon.

Osim broda Alp Striker, u potragu za Dinom Mikšićem i ostalim članovima posade uključena su još tri trgovačka broda, zrakoplov američke obalne straže Hercules C-130, a doznaje se i da im se priključuje i još jedan francuski zrakoplov.

Budu li članovi posade pronađeni, sabv prikupljeni novac u Go Get Funding kampanji, proslijedit će se obiteljima smrtno nastradalih pomoraca. Ukoliko se to ipak ne dogodi, unajmit će zrakoplov za potragu. U tu svrhu kontaktirali su i nekoliko kompanija za zrakoplove te trenutno čekaju neke ponude, a među njima konkretno jedne iz Houstona.

”Dosta je bilo, tri dana su nam uzeli i dajemo im još par sati, ako ih ne pronađu – mi idemo”, ispričala je Đurđa Vrljević Šarić za Morski HR.

U međuvremenu, oglasila se na Twitteru i hrvatska predsjednica, Kolinda Grabar Kitarović:

“Izražavam zadovoljstvo što je odgovoreno na apele i što je potraga za kapetanom Miškićem i njegovom posadom nastavljena ponovnim upućivanjem specijaliziranog broda i zrakoplova”, napisala je predsjednica.