VELIKA ANKETA: Zašto raste podrška Živom zidu – evo svih odgovora!

Podijelite članak

sinčić, bunjac, pernar

Kako idu razne ankete i istraživanja, tako se polako ali sigurno diže Živi zid, koji je nakon HDZ-a i SDP-a treći izbor građana, kada bi sutra bili izbori. I svi pitaju – kako i zašto? U velikoj anketi pitali smo naše čitatelje.

Bilo je, znamo, raznih ocjena i procjena o uspjehu Živog zida i raznih komentara, pa i onih koji su isključivo upirali prstom u populizam.

Tvrdili su kako Živi zid nema što ponuditi, kako su njihove neke ideje neostvarive, kako pričaju a ništa ne nude.

Iz Živog zida su ih sustavno pokušavali razuvjeriti, nabrajajući sve što su do sada ponudili, posebno kada je riječ o promjenama ili novim zakonima.

Kako bismo učinili korak dalje, upitali smo naše čitatelja – zašto raste podrška Živom zidu?

Abecednim smo redom ponudili nekoliko odgovora: borba protiv HDZ-a i SDP-a, bunt mladih, dobri zakonski prijedlozi, ekscesno ponašanje, kvalitetan rad, otvaranje ozbiljnih tema i populizam.

Odaziv je bio visok, pa su u anketi sudjelovala 1562 čitatelja. Najviše njih, 29,41 posto smatra kako Živi zid raste zbog toga što otvaraju važne teme, a potom zato što se bore protiv HDZ-a i SDP-a, što misli 23,53 posto onih koji su odgovorili na anketu.

Populizam je po ocjeni anketiranih za rast Živog zida na trećem mjestu sa 12,94 posto, dok 10,59 posto ocjenjuje kako je to zbog bunta mladih.

Potom slijedi kvalitetan rad sa 9,41 posto, dobri zakonski prijedlozi sa 8,24 posto i tek na kraju ekscesno ponašanje sa 5,88 posto.

anketa, živi zid

 

Komentiraj