VELIKA ANKETA: Od političkih vođa Plenković je najveće razočaranje, a Ivan Vilibor Sinčić najmanje

plenković, sinčić

U velikoj anketi pitali smo čitatelje: Tko vas je najviše razočarao od političkih vođa? I dobili smo vrlo zanimljive rezultate.

U odgovorima smo ponudili čelnike stranaka koje vode kolo na hrvatskoj političkoj sceni, i to abecednim redom – Milan Bandić, Davor Bernartdić, Božo Petrov, Andrej Plenković, Ivan Vrdoljak i Ivan Vilibor Sinčić.

Najviše je, prema mišljenju čitatelja našeg portala, razočarao vođa HDZ-a i premijer Andrej Plenković, za što se odlučilo čak 51,95 posto čitatelja.

Na drugom je mjestu Ivan Vrdoljak, sada već bivši čelnik HNS-a, koji je zajedno s Predsjedništvom HNS-a odlučio da neće ići u koaliciju s HDZ-om, a nakon toga podnio je ostavku na sve funkcije u stranci. Razočarao je 13,67 posto naših čitatelja.

Iza njega je na trećem mjestu Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i čelnik Stranke rada i solidarnosti, koji je razočarao mnoge nakon što je sudjelovao u trgovini i za opstanak vlasti pristao promijeniti ime Trga maršala Tita u Zagrebu. Razočaranima je ostavio 12,5 posto čitatelja našeg portala.

Potom je Božo Petrov, čelnik Mosta, stranke koja nije mogla dva puta izdržati s HDZ-om u vlasti, koji je razočaranje za 10,16 posto čitatelja.

Davor Bernardić, čelnik SDP-a, stranke koja nikako da se digne, razočaranje je za 8,59 posto čitatelja.

A prema anketi najmanje je razočarao Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, koji je razočaranje za svega 3, 13 posto čitatelja.

 

anketa

Komentiraj