VELIKA ANKETA: Najviše razočarali Plenković i Grabar Kitarović, a najmanje Mrak Taritaš

Podijelite članak

Godina puna političkih turbulencija, ona 2018. je iza nas, a mi smo u našoj anketi pitali čitatelje: “Tko vas je u prošloj godini razočarao od političara?”

U anketi na koju se odazvalo 1856 naših čitatelja rezultati su vrlo zanimljivi, za nekoga možda i neočekivani, ali očito su ljudi nezadovoljni samim vrhom države.

Tako su u 2018. godini najviše razočarali premijer Andrej Plenković s 32,18 posto glasova i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je dobila 17,19 posto glasova naših čitatelja.

Milanom Bandićem, zagrebačkim gradonačelnikom razočarano je 11,17 posto čitatelja i on je na trećem mjestu, ispred čelnika SDP-a Davora Bernardića koji je za naše čitatelje četvrto razočaranje sa 7,45 posto glasova.

Krešo Beljak, čelnik HSS-a, skupio je 6,30 posto razočaravajućih glasova, čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak 5,59, predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić 5,30, a SDSS-ovac Milorad Pupovac 5,16 posto.

Najmanje je razočaranje sa čelnicom GLAS-a Ankom Mrak Taritaš s 2,29 posto, Bruna Esih iz Nezavisnih za Hrvatsku ima 3,30, a čelnik MOST-a Božo Petrov 3,44 posto glasova.

anketa

Komentiraj