VELIKA ANKETA: Koga vidite kao predsjednika Hrvatske?

Podijelite članak

sinčić, kolinda, milanović, picula

Na našem portalu u velikoj smo anketi čitateljima postavili pitanje: Koga vidite kao predsjednika Hrvatske?

Naravno, da još ne možemo znati tko će sve biti kandidati, ali vodeći se spoznajama o nekim ambicijama, pa o popularnosti političara abecednim smo redom ponudili kandidate: Milan Bandić, Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović, Stipe Mesić, Božo Petrov, Tonino Picula, Ivan Vilibor Sinčić, Anka Mrak Taritaš, a ponudili smo i mogućnost da se glasa “za nikog od ponuđenih”.

Gotovo 2000 čitatelja sudjelovalo je u anketi a rezultati su vrlo zanimljivi.

Za nikog od ponuđenih glasalo je čak 22,55 posto ljudi, što govori i o tome da ih nitko od predloženih kandidata ne zanima i da možda imaju “svog” kandidata kojeg nismo predložili.

Među predloženima najviše je glasova dobio Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, kojeg u fotelji preddsjednika Hrvatske vidi 29,38 posto onih koji su ispunili anketu.

Na drugom je mjestu s 18,94 posto glasova aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, koja je došla na Pantovčak kao kandidatkinja HDZ-a.

Svojevrsno je iznenađenje što je na trećem mjestu Zoran Milanović, koji je otišao sa čela SDP-a, ali i iz politike. Međutim, očito se glasači još nisu s tim pomirili, pa je za njega dalo glas 13,4 posto čitatelja.

Tonino Picula, SDP-ov europarlamentarac, dobio je 5,67 posto glasova, dok su svi ostali koje smo predložili dobili svaki manje od 3 posto.

anketa

Komentiraj