VELIKA ANKETA: Ivan Vilibor Sinčić – najbolji stranački vođa!

sinčić, beljak, mrak taritaš, petrov, plenković, bandić

U velikoj anketi koju smo proveli na našem portalu pitali smo čitateljice i čitatelje: Tko je po vama najbolji stranački vođa?

Odgovori onih koji su glasali su vrlo zanimljivi, jer je pobjednik Ivan Vilibor Sinčić, čelnik Živog zida, odnio više od 50 posto glasova – osvojio je 55,19 posto!

Iza njega su svi ostali koji su se zbili u koloni u kojoj nije bilo velikih razlika.

Tako je na drugom mjestu HSS-ov predsjednik Krešo Beljak s 9,84 posto glasova, a treće i četvrto mjesto dijele Anka Mrak taritaš iz GLAS-a i MOST-ov Božo Petrov.

HDZ-ov čelnik Andrej Plenković dobio je 8,2 posto glasova, a Milan Bandić 7,1 posto.

Najlošije su u glasanju prošli predzadnji na listi SDP-ov čelnik Davor Bernardić sa svega 1,64 posto glasova i posljednji, HNS-ov Ivan Vrdoljak s niti jedan posto – točnije 0,55 posto!

Naravno da ove rezultate možemo tumačiti na više načina, ali oni prije svega potvrđuju kako Živi zid raste, a SDP i dalje pada.

Uz to, vođe oporbe, redom Mrak Taritaš, Beljak i Petrov bolje su pozicionirani od HDZ-ovog Plenkovića, što bi moglo reći kako je građanima doista već pomalo dosta tih velikih stranaka bez kojih se tobož ne može u Hrvatskoj.

Iako ovakve ankete valja uzeti i s rezervom, ali ipak one dosta govore o našem političkom trenutku i raslojavanju biračkog tijela, a i uzorak od 1.216 čitatelja nije mali.

NE PROPUSTITE NAŠU NAJNOVIJU ANKETU:

Za koga ćete glasati na sljedećim izborima?

Za koga ćete glasati na sljedećim izborima?

anketa