VELIKA ANKETA HRT-A: SDP gotovo sustiže HDZ, a Živi zid posve potonuo

U Dnevniku HRT-a objavljeni su rujanski rezultati ankete HRejting – istraživanje javnog mijenja provedenog na 1400 ljudi, za koji je maksimalna pogreška +/- 2,95 posto, a razina pouzdanosti visokih 95 posto.

Prema najnovijem HRejtingu, za koji je ispitivanje provedeno u svim županijama u čak 221 naselju, dvije vodeće hrvatske stranke i ovaj mjesec zajedno dobivaju više od 50 posto glasova birača zajedno.

Neke afere, one oko smjene četvero ministara i pokrenuta istraga protiv nekadašnjeg političkog tajnika stranke Lovre Kuščevića, nisu nanijeli veliku štetu HDZ-u i on je na 27,6 posto.

Najjača oporbena stranka, SDP, nastavlja rasti – ovaj mjesec stigli su do 24,8 posto, pa HDZ i SDP dijeli manje od 3 posto glasova birača prema HRejtingu, objavljuje HRT.

Na izborima, da su idući vikend, samo četiri stranke prešle bi izborni prag – Nezavisna lista Mislava Kolakušića probila se na treće mjesto sa 6 posto, a Most ima 5,1 posto.

One koji bi dobili od dva do tri posto glasova predvodi HSS s 3,1 posto, Neovisni za Hrvatsku i Živi zid osvajaju malo više od dva posto.

Sve ostale stranke nalaze se ispod 2 posto, neodlučnih je birača 11,6 posto.

Komentiraj