VELIKA AKCIJA USKOK-a: Uhićeni Darinko Dumbović, bivši gradonačelnik Petrinje, i njegov sin

U Petrinji traje velika akcija policije, u sklopu koje se obavljaju pretresi na više lokacija, a uhićen je i bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović.

Dumbović je, podsjetimo, bio gradonačelnik Petrinje u trenutku razornog potresa pa sve do posljednjih lokalnih izbora, kad je na izborima za gradonačelnicu pobijedila HDZ-ova kandidatkinja, Magdalena Komes.

Sumnja se, neslužbeno doznajemo, da je riječ o tvrtki Titan Commerce i navodnom pogodovanju gradskim tvrtkama u vrijeme dok je Darinko Dumbović bio gradonačelnik, a sin vlasnik tvrtke.

Dražen Ivanić, odvjetnik uhićenog Darinka Dumbovića, za N1 je potvrdio da je, osim Dumbovića, uhićen i njegov sin Darko.

“Ja, nažalost, u ovom trenutku nemam informaciju je li uhićena još neka osoba osim njih dvojice”, rekao je Ivanić pa otkrio što se njegovu klijentu stavlja na teret.

“Nezakonito pogodovanje, za vrijeme dok je Dumbović obnašao dužnost gradonačelnika Grada Petrinje”, rekao je Ivanić.

“Obrana i jednog i drugog će biti aktivna i ove sumnje smatramo potpuno neosnovanima”, rekao je Ivanić, objasnivši da aktivna obrana znači da se Dumbovići neće braniti šutnjom.

“Tu je sad upitno što sve od dokaznih radnji USKOK misli provoditi, današnji dan bit će potrošen na pretrage domova, poslovnih prostora, automobila i traženje dokaza koji potvrđuju ovu sumnju da je nastalo kazneno djelo”, rekao je Ivanić.

Oglasio se i USKOK

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom.

Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, priopćili su.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!