VELIKA AKCIJA: Run Croatia Liga 10×10 – novi standardi u svijetu trčanja

trčanje

Run Croatia Liga 10X10 održat će se u 10 hrvatskih gradova tijekom deset mjeseci, a duljina svake utrke je 10 kilometara. Deset domaćina utrka su Ludbreg, Rovinj, Osijek, Split, Trakošćan, Novalja, Pula, Šibenik, Papuk, a finale je u prosincu u Zagrebu. 

„Trčanje je sport koji je svakim danom sve popularniji u svijetu. Pedeset milijuna ljudi u Europskoj uniji redovito trči i to je trend koji nezaustavljivo raste. I u Hrvatskoj je trkački trend uzeo maha. Međutim, postepeno dolazi do inflacije utrka, a naša je želja uvesti standard na trkačko tržište. Upravo zato, kao zaljubljenici u trčanje, odlučili smo organizirati Run Croatia Ligu 10X10 kako bi omogućili trkačima da se natječu u kvalitetno organiziranoj ligi s vrijednim nagradama i najmodernijim sustavom za mjerenje vremena i obradu podataka“, najavio je početak lige 20. ožujka u Ludbregu jedan od osnivača Run Croatie Berislav Sokač.

Run Croatia Liga 10X10 održat će se u 10 hrvatskih gradova tijekom deset mjeseci, a duljina svake utrke je 10 kilometara. Deset domaćina utrka su Ludbreg, Rovinj, Osijek, Split, Trakošćan, Novalja, Pula, Šibenik, Papuk, a finale je u prosincu u Zagrebu.

„Natjecanje je to za aktivne amatere, ali i one koji su tek počeli trčati. Ideja nam je promocija turizma, zdravog života te da poslovnim subjektima omogućimo kroz ligu promoviranje svojih proizvoda – rekao Sokač i dodao kako je jedan od ciljeva tijekom 10 utrka od ožujka do prosinca kroz liga sustav skupljanja bodova pokrenuti hrvatske trkače da masovnije putuju Hrvatskom i upoznaju krajeve u koje možda nikad ne bi niti otišli.“

Upravo iz tog razloga organizatori Lige postali su partneri s tvrtkom BlaBlaCar, najpopularnijom zajednicom za razmjenu koja vozače sa slobodnim mjestima u autu povezuje s putnicima koji traže prijevoz.

„Zahvaljujući predanoj korisničkoj usluzi, vrhunskoj web i mobilnoj platformi te zajednici korisnika koja ubrzano raste, BlaBlaCar milijunima članova u cijelom svijetu omogućuje društveno, štedljivo i učinkovitije putovanje“, objašnjava Sokač.

Također, Liga 10X10 će biti promovirana i u susjednim zemljama pa organizatori očekuju i velik broj Slovenaca koji su aktivni u ovom sportu.

„U prvoj godini ćemo biti zadovoljni ako skupimo 700 trkača po utrci. Lijepa je to karavana koja će putovati jednom mjesečno po Hrvatskoj“, ističe Sokač.

A kako bi organizacija utrke bila na svjetskom nivou organizatori lige pobrinuli su se za vrijedne nagrade koje mogu osvojiti sudionici lige – od vikend aranžmana u ”LifeClass termama Sveti Martin” do ulaznica za sudjelovanje u ”Run Croatia Pose Method” školi trčanja koju vode treneri s američkim licencama.

„Želja nam je trkačim pružiti nešto više od klasičnih nagrada poput medalja i majci koje se podrazumijevaju na svakoj utrci. Naravno da će tako biti i na našim utrkama ali mi kroz sve segmente organizacije želimo sudionicima pružiti dodanu vrijednost“, naglašava Sokač.

Također, jedan od noviteta u trkačkom sportu na ovim prostorima je i moderni sustav mjerenja vremena ”Jaguar” pomoću kojega će svaki trkač odmah nakon ulaska u cilj preko interneta moći saznati svoje vrijeme i pratiti kako trče njegovi konkurenti, zaključuje Sokač.