VELIKA AKCIJA POLICIJE: Priveden šef Janafa i još 10-ak ljudi

U jutarnjim satima policija je upala u stan predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića. Policijske ekipe došle su i u prostorije Janafa.

Prema neslužbenim informacijama, radi se o zajedničkoj akciji policije i USKOK-a kojom je uz šefa Janafa obuhvaćeno još desetak osoba, među kojima se spominje i velikogorički gradonačelnik, HDZ-ov saborski zastupnik Dražen Barišić. Navodno se radi o pogodovanju jednoj tvrtki da na javnim nadmetanjima dobije poslove od Janafa.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je “rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba”.

No, u policiji pritom nisu željeli govoriti o nikakvim imenima.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, ističe Mandić.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, šefa Janafa Dragana Kovačevića i ostale privedene osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova. Kovačevića istražitelji sumnjiče i za primanje mita.

Navodno ga terete da je primio 1,9 milijuna kuna mita od šefa jedne tvrtke koja je od Janafa dobila posao vrijedan oko 40 milijuna kuna. Uhićen je i šef te tvrtke.

Neki su mediji objavili da je uhićen i Barišić, ali je on to za DNEVNIK.hr demantirao. 

“Ne znam, stvarno ne znam, vozim se prema Zagrebu, vratit ću se u ured kasnije pa vam mogu dati izjavu”, rekao je za DNEVNIK.hr Dražen Barišić. Rekao je da je o svemu doznao s portala.

Neslužbeno se doznaje kako je u Sabor stigao zahtjev za skidanjem imuniteta Draženu Barišiću i Vinku Grgiću. Službenih informacija – nema.

Rano jutros djelatnici USKOK-a ušli su u prostorije VG Vodoopskrbe i gradske uprave te zapečatili urede i provode izvide, potvrđeno je za portal vgdanas nekoliko izvora.

Prema prvim informacijama predmet izvida je projekt Aglomeracija Velike Gorice te se oduzimaju dokumenti vezani uz ovaj projekt.

Komentiraj