VELIK INTERES U ZAGREBU: Ovo su novi punktovi za cijepljenje

Raste interes za cijepljenjem pa se otvaraju i novi punktovi, barem u Zagrebu, a gradonačelnik Tomislav Tomašević ispred Doma zdravlja Zagreb – Centar održao je konferenciju za medije.

Izvor: Media servis

Najavili smo da ćemo povećati kapacitete za masovno cijepljenje. To kreće od danas, rekao je Tomašević. “Cijepljenje masovno na zagrebačkom Velesajmu, koje kao što znate ide utorkom i četvrtkom popodne, a ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom ujutro. Uz to kreće danas cijepljenje po kvartovima u domovima zdravlja na osam lokacija. To će biti popodne od 14 do 20 sati svaki dan pa i vikendom.”

A tih osam novih lokacija su Dom zdravlja Zagreb Centar na punktovima, Runjaninova 4, Lučko 2a i Šestinska cesta 1. Zatim na lokacijama Ninska 16 i Resnički put 81 u sklopu Doma Zdravlja Zagreb Istok, a što se tiče Doma zdravlja Zagreb Zapad lokacije su Ulica Kerestinečkih žrtava 31, Trg Ivana Kukuljevića 1 i Prečko 2a.

“Ja još jednom pozivam sve građane Grada Zagreba da se cijepe, ne samo radi zaštite sebe, nego i radi zaštite svojih najmilijih, ali i radi zdravstvene zaštite svih drugih.”

Iznio je Tomašević i brojke za Zagreb. “Najveća je stopa cijepljenosti u Gradu Zagrebu u odnosu na sve druge županije u Hrvatskoj, ali to je i dalje nedovoljno. I zato sve ovo i radimo. 67,7 posto odraslog stanovništva, a 56,4 posto ukupnog stanovništva. Ono što isto tako možemo reći je da udio cjepljenih raste od nižih prema višim dobnim skupinama. Najveći udio cijepljenih je upravo među najstarijima, međutim, možemo vidjeti trend da sve više mlađih građana dolazi na cijepljenje posljednjih tjedan dana.”

Ravnateljica Doma zdravlja Zagreb Centar Antonija Balenović o novim punktovima za cijepljenje.

“Pa olakšati će iako je već počelo cijepljenje po ordinacijama. Imali smo puno telefonskih poziva da se ipak osigura, kao što su i ranije bili na samom početku cijepljenja oni naši mikro punktovi. To su i bile ove lokacije otprilike, tako da mislimo da će to olakšati. I evo Velesajam je u punom pogonu.”

Od 15. studenog uvode se obvezne covid potvrde. Kako će u gradskoj upravi stvari funkcionirati?

“Čekamo detaljnije upute od države, kako se bude postupalo u državnoj upravi, tako ćemo i mi u gradskoj upravi. Što znači, vezano za covid potvrde i njihovu obvezatnost, njihovu kontrolu u svim zgradama gradske Uprave, kako službenika gradske uprave tako isto i posjetitelja, odnosno, građana koji koriste usluge gradske Uprave.”

Oni koji nemaju covid-potvrde morat će se testirati, i to nekoliko puta tjedno.