VELEPOSLANIK S OCEM NESTALOG MLADIĆA: Dug, dirljiv i težak razgovor – kaže Biščević

Veleposlanik Republike Hrvatske u Srbiji Hido Biščević i Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja Periša sastali su se danas, te je Biščević među ostalim rekao kako će otac i dalje imati punu podršku veleposlanstva.

“Imali smo dug razgovor, dirljiv i težak jer sam se uvjerio u kojoj mjeri ga je ta tragedija pogodila, kao i neizvjesnost u kojem smjeru će se događaji razvijati”, rekao je veleposlanik Hido Biščević za HRT.

“U svoje osobno ime i ime veleposlanstva obećao sam mu nastavak naše pune potpore i podrške, bilo osobno, bilo u komunikaciji s institucijama Republike Srbije. On je prenio svoje uvjerenje da je dosadašnji rad i suradnja s policijskim istražiteljima i predstavnicima MUP-a Srbije bila po njegovoj ocjeni više nego zadovoljavajuća, da su postupili vrlo profesionalno i da su u dnevnoj komunikaciji s njim oko svakog detalja istrage”, kaže.

Govoreći o komunikaciji s MUP-om i planovima Nenada Periša, rekao je kako je spreman učiniti sve što je u njegovoj moći. Smatra kako nije osoba koja bi trebala javno iznositi neke detalje oko istrage, te je istaknuo kako je i sam gospodin Nenad Periš rekao: “Pustimo policiji da završi svoj posao”.