VELEPOSLANIK ALŽIRA U BRODOSPLITU: Očarao ga najveći jedrenjak na svijetu s križnim jedrima

Nakon nedavnog višednevnog posjeta Splitu jedrenjaka alžirske ratne mornarice „El-Mellah“ i obilaska škvera, danas je Nj.E. g. Mokhtar Amine Khelif veleposlanik Alžirske Narodne Demokratske Republike u Republici Hrvatskoj ponovno posjetio Brodograđevnu industriju Split.

Član Uprave Tomislav Čorak i direktor proizvodnje Dalibor Komatina upoznali su gosta s aktualnim brodograđevnim projektima, kao i poslovima u cestogradnji. a spomenuta je mogućnost suradnje s Brodosplitom.

Nakon predstavljanja škvera kroz aktualne i buduće projekte, g. Mokhtar Amine Khelif se upoznao s kapacitetima i proizvodnim mogućnostima tvrtke. Obišao je proizvodne pogone i vidio polarni kruzer ’Janssonius’ koji se oprema za nizozemskog naručitelja tvrtku Oceanwide Expeditions. Saznao je i kako napreduje nastavak izgradnje obalno ophodnih brodova za MORH.

Najviše ga je ipak očarao najveći jedrenjak s križnim jedrima na svijetu ’Golden Horizon’ koji se nakon višemjesečnog inauguracijskog krstarenja engleskom obalom vratio u Brodosplit gdje se priprema za skoru zimsku sezonu koju će provesti na Karibima.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!