VEČERAS STIŽE ERDOGAN: Zagreb u proimetnoj blokadi – od jučer posebna regulacija

Večeras u Zagreb stiže turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan. S hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem sutra će sudjelovati na na otvaranju Islamskog kulturnog centra u Sisku, a u međuvremenu odraditi bilateralne sastanke s predsjednikom kao i s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Zbog posjeta turskog predsjednika Hrvatskoj, nakon BiH i Srbije, na snazi su ekstremne mjere sigurnosti pa i u prometu.

”U srijedu, 7. rujna i u četvrtak, 8. rujna 2022. godine očekuje se dolazak i boravak stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na područje grada Zagreba i Velike Gorice, a slijedom čega će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostaviti privremena regulacija prometa kojom prilikom će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja prometa uz pravovremena preusmjeravanja prometa i uz nazočnost policijskih službenika.

Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba će se od utorka, 6. rujna 2022. godine od 6 sati pa do četvrtka, 8. rujna 2022. godine do 22 sata uspostaviti privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama „Stop – policija“, o čemu se vlasnike vozila i stanare zgrada na navedenim lokacijama prethodno upoznalo.

Slijedom toga, molimo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake za razumijevanje te za strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana te ukazujemo na dosljedno poštivanje svih uputa policijskih službenika, poštivanje postavljene prometne signalizacije te prometovanje sukladno privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama na kojima će biti prisutni policijski službenici”, priopćili su iz PU zagrebačke.