VEĆE ZANIMANJE ZA CIJEPLJENJE: U Zagrebu se nudi još jedan novi termin

Zbog povećanog interesa za cijepljenje u proteklih dva tjedna, u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Rockefellerova 4, Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Škola narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirat će cijepljenje u dodatnom, novom terminu: u subotu 6. studenog od 10 do 14 sati, priopćio je HZJZ.

“Na ovom punktu za cijepljenje tradicionalno se cijepi svaku srijedu od 16 do 20 sati. U srijedu 3. studenoga na ovom punktu za cijepljenje bez naručivanja i najave cijepljeno je ukupno 868 osoba: 381 osoba je primila prvu dozu, 201 drugu dozu a 286 booster dozu.

„Odaziv na cijepljenje u proteklih nekoliko dana i sve veći interes za cijepljenje dokazuju kako su građani prepoznali važnost cijepljenja kao jedini način da zaštite sebe i ljude oko sebe. Rekordne brojke novooboljelih i punjenje kapaciteta bolnica možemo smanjiti isključivo cijepljenjem. Siguran sam da svi možemo i više i bolje i zato pozivam sve građane da se odazovu na cijepljenje i da mirnije uđemo u dugu zimu koja je pred nama.“ istaknuo je ravnatelj HZJZ-a izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak.

U srijedu je u Školi narodnog zdravlja cijepljeno čak 39 posto više građana u odnosu na prošlu srijedu. Ravnateljica Škole narodnog zdravlja prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak također je izrazila zadovoljstvo odazivom građana.

„Drago nam je da su se građani odazvali u ovako velikom broju, te ih čak niti kiša nije omela da pričekaju svoj red i cijepe se. Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u jednom danu potaknula na cijepljenje, a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene. “ izjavila je ravnateljica Škole narodnog zdravlja Prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak”, priopćio je HZJZ.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!