VEĆE PLAĆE U ZDRAVSTVU: Kujundžić ponudio 7 posto – konačni dogovor u petak

Podijelite članak

Sindikati zdravstva i Vlada na korak su do dogovora o kolektivnom ugovoru i povećanju plaća. Ministar Kujundžić ponudio je ono što je parafirao još u srpnju – 7-postotno povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost.

Izvor: Media servis

Sindikalist Stjepan Topolnjak: “Ne mogu reći da smo zadovoljni, očekivali smo sada više, obzirom da je Vlada od 1.8. uštedjela neke novce, ali mi zato inzistiramo da od 1.9. ide 7 posto, a ne kako je prije rečeno 3+4. Naš je zahtjev da tih 7 posto ide od 1.9.”

Anica Prašnjak: “Kao što je kolega rekao, nismo zadovoljni. Postojala je i varijanta ispod 7 posto, što je za nas neprihvatljivo. Vidjet ćemo na našim tijelima kakve će biti odluke i kakva će na kraju biti odluka Vlade. Jer zadnji put se dogodilo da nam je nešto bilo obećano, a Vlada je drugu odluku donijela. Do petka moramo vidjeti što će biti, i s jedne i druge strane.”

Sindikati očekuju da se njihov prijedlog raspravi sutra na užem kabinetu, a u četvrtak na Sjednici Vlade. Na pitanje kako to da je ministar financija Marić ipak pristao na povećanje plaća, Kujundžić je rekao:

“Ja ću početi od glagola promijeniti – sve se mijenja pa i to se mijenja.”U međuvremenu se nastavljaju sindikalne akcije ‘5 do 12’. Ako do konačnog dogovora s Vladom ne dođe, sljedeći tjedan sindikati su spremni i na štrajk.

Komentiraj