VEĆE PLAĆE DJELATNICIMA ČISTOĆE: Ja živim socijalnu pravdu – kaže Bandić

Djelatnici Čistoće dobit će veće plaće, najavio je gradonačelnik Bandić rano jutros u obilasku podružnica Zagrebačkog holdinga.

“Krvavo zarađuju za svoj kruh, za svoje obitelji, radeći 365 dana u uvjetima koji ponekad nisu primjerene normalnim ljudima na -15 ili +40 u kamionima, noseći glavu u torbi. Stavljajući naš otpad u specijalna vozila Čistoće su zaslužili da im se digne koja kuna plaće”.

Šefica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban objasnila je kako će se povećanje ostvariti:

“Ove godine se to isplaćuje kao nagrada do iznosa koji je neoporeziv. Trenutno u tijeku imamo kolektivne ugovore, a jedna od mjera koju planiramo razmotriti je povećanje koeficijenata, odnosno osnovica određene kategorije radnika”.

Odlukom su obuhvaćeni još neki zaposlenici Hodinga koji rade u osobito teškim uvjetima, ukupno njih oko 2400. Neki su isplate nagrada već dobili: “U prosjeku je to 400-500 kuna po radniku mjesečno. Netko je dobio više, netko manje, ovisno koliko su imali radnih sati u mjesecu koji je prethodio. Odlukom su obuhvaćeni svi, no nije svima isplaćeno. Isplaćeno je samo onima koji rade u otežanim uvjetima, na temperaturama koje su ispod nule, koji rade vani i u teškim uvjetima”.

Bandić je objasnio zašto se uvodi ova mjera:

“Ako itko u ovoj zemlji zna cijeniti što je rad, onda je to gradonačelnik Bandić. Ja živim socijaldemokraciju , solidarnost i socijalnu pravdu 365 dana, 16 sati, 20 godina. Ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj koji to živi na djelu, a ne na riječima. Dok god dišem i dok budem na funkciji na kojoj jesam, ili na nekoj drugoj, kako ste se jučer raspisali, već ste me smijenili i već sam otišao, ali ću uvijek biti na strani rada i radnika”.

Komentiraj