VAŽNA POBJEDA OSIJEKA: Dinamo poražen s 10 igrača 2:1

U Osijeku u Gradskom vrtu u 31. kolu Prve HNL Osijek je igrao s Dinamom, koji je već osvojio prvenstvo.

Osijeku je to bila važna utakmica za ulazak u Europu, osobito nakon što je Gorica pobijedila Hajduka 3:0.

Dinamo je dobro krenuo i u 20. minuti poveo 0:1. Pogodio je Mario Šitum.  Nakon gužve Malenica je skinuo loptu Atiemwenu, a na odbijanac je natrčao Šitum i poslao loptu u mrežu.

Tada se probudio Osijek i izjednačio u 36. Pilja je ukrao loptu, Kleinheisler proigrao Šorša, a on dao do usamljenog Talysa koji je pogodio gornji lijevi kut za izjednačenje!

Onda kreće Dinamo. Strašan pritisak, a u 61. minuti nekoliko prilika. Lopta dolazi do Andrića, koji je gotovo bio na gol-liniji. S metra je glavom pucao ravno u Malenici, a potom nije uspio petom zabiti. Nakon odbijene lopte Šunjoć je gađao suprotni desni gornji kut, a Malenica sjajnom obranio i spasio Osijek!

Onda drugi žuti dobija Perić i Dinamo od 66. igra s igračem manje. U kombiniranu momčad Dinama ulazi Dilaver da pojača obranu. Sada Osijek pritišće. U 72. prečka za Osijek, Gojak pokušava iz gužve izbaciti i skoro postiže autogol. Onda jedanaesterac za Osijek. Nespretno je igrao Musa rukom u svom petercu. I Marić pogađa za 2:1.

Dinamo pokušava i s 10 igrača izjednačiti. Ali, Osijek je opasan i dalje. U 84. ozlijedio se Šunjić i ušao je Hajrović. U 82. Marić gura loptu do Pilja i on puca ravno u Zagorca – bila je to prilika za Osijek. Dinamo pokušava, napada i vratar Zagorac, ali ostaje pobjeda Osijeka.

Osijek je pobijedio Dinamo nakon pet godina.