VAŽNA POBJEDA DINAMA: U velikoj borbi Ludogorec pao kod kuće

Prvak Bugarske Ludogorec i prvak Hrvatske Dinamo susreli su se u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka u bugarskom Razgradu, dok se uzvrat igra za tjedan dana u Maksimiru.

U drugoj minuti dvije velike prilike za domaćina. Spavala je obrana Dinama, a onda najprije spašava Lauritsen, a potom drugi udarac nakon kornera ide pokraj gola.

I onda rano vodstvo Dinama u 6. minuti. Zabija Perić. Oršić je ubacio, Lauritsen prebacio do Perića, on diže loptu glavom u zrak, a onda je opalio briljantnim volejem za vodstvo.Tri minute kasnije jeveć2:0 za Dinamo. Ubacio je Ivanušec, loša reakcija vratara koji zabija autogol.

U 15. Drmić izlazi sam na vratara, ne gleda slobodne igrađe i puca sam, ali ovaj put je vratar Padt siguran.

Dinamo popušta i Ludogorec to kažnjava i smanjuje na 2:1. Zabio je Tekpetey nakon pogreške u obrani Dinama i loše intervencije Livakovića koji prima gol nakon udarca iz kosa u kut u kojem je stajao.

Ludogorec napada, Dinamo se povukao, 31. je minuta. 8:2 je za Ludogorec u udarcima na gol. Bugari napadaju, Dinamo se brani. U 40. sjajna kontra Oršića, pucao je, ali u blok.

Nakon opreznog ulaska u drugo poluvrijreme s obje strane, u 55.
Jhonatan je potegnuo s 15 metara, ovaj put preko gola. Budi se i Dinamo i u 58. Oršić je odlično prošao, no sve  je odbila obrana Ludogorca do Baturine koji puca preko gola.

U 60. ulazi Petković umjesto Drmića. U 67. čisti gol spašava Livaković. Sotiriou puca neometan s 12 metara, ali Livaković je bio na mjestu i spasio siguran gol. Dinamo se povukao. Ludogorec žestoko napada. Sotiriou nakon kornera u skoku i lopta u 68. odsjeda na gredi.

Izlazi Oršić, ulazi Menalo i već u 71, dobro potegao ali pokraj gola Sluge koji je zamijenio ranije vratara Padta. Ludogorec ludo napada. Igra se 80. minuta. Zamjena kod Ludogorca. Delev ulazi umjeto Jhonatana, a umjesto Sotirioua je ušao Igor Thiago.

U 83. sjajna kontra Dinama, Petković je dfao dugu loptu na Menala koji je sam krenuo prema Slugi, ali je pucao preko gola.

Ludogorec sve čini ne bi li izjednačio. Igraju se 4 minute nadoknade, ali Dinamo je odolio.

Sastavi
Ludogorec: Padt, Plastun, Verdon, Cicinho,Nedialkov, Jordanov, Piotrowski, Cauly Souza, Rick, Tkpetey, Sotiriou

Dinamo: Livaković, Perić, Lauritsen, Ljubičić, Ristovski, Ademi, Mišić, Baturina, Ivanušec, Oršić, Drmić