VATROMET NA NAPLATNIM KUĆICAMA: Armada zaustavila autobus s igračima – poslali im poruku

Jedna grupa navijačke skupine Armada zaustavila je klupski autobus HNK Rijeka na naplatnim kućicama, zapalili su nekoliko baklji i očitali bukvicu nogometašima.

Poslali su im i značajnu poruku: “Ništa nije sveto, sve je bruto i neto. Vaš odmor na Kvarneru i gaženje našeg kluba je gotovo.”

Odgovor je to navijača na posljednja događanja u klubu. Zbog loših rezultata uprava je kaznila nogometaše Rijeke oduzimanjem dijela plaće, na što se nekolicina njih požalila hrvatskom nogometnom sindikatu, piše Novi list.

“Zbog sve većeg broj poziva igrača HNK-a Rijeka izražavamo zabrinutost zbog pokušaja uvođenja prakse koja se davno prestala koristiti u hrvatskom nogometu. Stav HUNS-a o kažnjavanju igrača zbog loše izvedbe je jasan.

Ustaljena praksa FIFA-ine Komore za rješavanje sporova DRC-a i CAS-a je takva da nema kažnjavanja igrača zbog tzv. subjektivnog kriterija, a to je loša izvedba.

HNK Rijeka jedan je od najvećih nogometnih klubova u Hrvatskoj i iskreno se nadamo da će postupati sukladno pravilima, propisima i svojoj tradiciji te da neće svjesno kršiti odredbe pravilnika i postupati protivno odlukama FIFA DRC-a i CAS-a”, poručili su iz Nogometnog sindikata.

Brzo je stigao i odgovor riječkog kluba:

“HNK Rijeka uvijek će postupati sukladno preuzetim ugovornim obvezama i postojećim klupskim pravilnicima poštujući propise HNS-a i FIFA-e te će apsolutno štititi interese kluba na način da nikad ne umanjuje prava naših djelatnika osim ako za to ne postoji osnovani razlog”, poručili su.