VATROGASNI ZAPOVJEDNIK: Stanje u Gračacu bolje nego sinoć, petnaestero ljudi evakuirano

Zbog obilnih padalina koje su uzrokovale velike poplave na području Zadarske županije, na terenu su sve nadležne službe. vatrogasni županijski zapovjednik Matej Rudić za Media servis je rekao kako je stanje u Gračacu bolje nego sinoć.

“Oko jedan sat ujutro je kiša prestala padati. Većina vode se povukla u korito rijeke Otuče i sada je oko pola metra ispod vrha korita. Ostalo je još nekoliko kuća koje su potopljene vodom i ostalo je još vode u podrumima.

Vatrogasci će po prioritetima i pozivima građana krenuti s ispumpavanjem. Sada nam problem ostaje Obrovac. Voda koja se iz Like slijeva u Zrmanju i podiže njen vodostaj. Ona tako konstantno plavi Obrovac.”

Oformljen je prihvatni centar za evakuirane građane u Kulturnom centru. Koliko je takvih potreba bilo sinoć, rekao je Rudić.

“GSS je čamcima evakuirao 15 mještana na području Općine Gračac. Hvala Bogu, s obzirom na količinu vode i bujicu koja je tekla, zaista je sreća da nitko nije stradao.”

Dok su sve službe na terenu, nadaju se što bržem razvedravanju.

“Sada nam je sunce, kiše nema. Po prognozi bi trebalo biti sunčano, navečer tek nešto kiše. Nadamo se da će ona izostati, da se voda krene povlačiti i da se mještani mogu baviti sanacijom štete.”