VATRENI NA OKUPU: Tu sam da idem na EURO s reprezentacijom – kaže izbornik

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu uoči posljednjih utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Njemačkoj.

Izvor: Media servis

​Vatreni su trenutačno trećeplasirana momčad u skupini koju predvodi Turska sa 16 bodova, a slijede Wales i Hrvatska sa po deset bodova uz utakmicu manje.

Izabranici Zlatka Dalića u subotu igraju protiv Latvije u gostima, a kvalifikacije će zaključiti domaćim dvobojem na Maksimiru protiv Armenije tri dana kasnije. Izbornik se osvrnuo na dva vezana poraza na zadnjem okupljanju.

“Igrali smo jako slabo, jako loše, možda dvije najlošije povezane utakmice od kada sam ja izbornik i to moramo popraviti te biti bolji i kvalitetniji jer bilo je zaista loše. U najgore vrijeme splet puno okolnosti koje su nas do toga dovele, ali na nama je sad fokus ove dvije utakmice i da osvojimo šest bodova”, izjavio je Dalić i dodao bez obzira na prethodne susrete motivacije ne nedostaje.

“Tu sam da idem na EURO s hrvatskom reprezentacijom i sve ću za to napraviti. Dogodilo se to da smo ljestvicu podigli jako visoko i svi smo naučili samo na dobre rezultate. Ne bi bilo dobro od mene da ja sada potonem i odustanem, a za to nema šanse. Nikada nisam bio jači i nikada nisam imao više motiva i energije te pozitive, a tako je i kod igrača.”

​​Vatreni će prvo u goste Latviji.

“Pa u ovom trenutku za nas nema lakih protivnika. Latvija je dobila Armeniju 2-0 doma, a imali su igrača manje posljednjih pola sata. Momčad koja će se htjeti dokazivati protiv nas i napraviti neko iznenađenje. Moramo biti strpljivi i kompaktni, ne gubiti nadu i energiju i glavu u tim trenucima”, rekao je Dalić i za kraj otkrio da nažalost još uvijek neće moći računati na Brunu Petkovića.

“Njegova ozljeda nije zaliječena, žao mi je, ali mora se vratiti u klub i nastaviti rehabilitaciju. Nažalost, sinoć je i Mateo Kovačić osjetio mišić na utakmici protiv Chelseaija, tako da on danas neće doći. Ostaje u Manchesteru da napravi preglede, a igrači koji su prošli puta bili van stroja su u puno boljem stanju. Tu govorimo o Kramariću, Ivanušecu i Juranoviću.”

Turska je osigurala prolaz na Euro, dok će Vatreni nakon ove dvije utakmice znati idu li na Euro ili će morati u dodatne kvalifikacije.