VATRENA STIHIJA: Vatrogasci se bore, policija traži dokaze da je požar podmetnut

Ilustracija
Ilustracija

Samo u posljednja dva dana na području šibensko kninske županije buknulo je više od 20 požara. Od jutra se vatrogasci bore sa požarom koji je buknuo ispod biokovskog vrha Šibenik, a nešto prije 13 sati buknuo je požar i na području Planog.

Priredio: Media servis

Od 6,00 sati ujutro Zračne snage aktivne su u gašenju stotog ovogodišnjeg požara. Ovo je treći dan zaredom kako su zračne snage angažirane na požarištima kod Šibenika. Jučerašnji dan sa sedam požarišta bio je i ujedno dan sa najvećim brojem požara u jednom danu na kojima su angažirane zračne snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni. Vatrogasci su na terenu, a stanje sa požarištima je trenutno pod kontrolom, uvjerava nas šibensko kninski županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

“Na požaru Brodarica se i dalje aktivno radi. Na par mjesta smo imali obnavljanje vatre, ali to smo vrlo brzo uspjeli srediti.Isto tako na području Perkovića, tamo su ponovno uključena dva air tractora. Dajemo sve od sebe da i taj požar saniramo kako bi ga mogli proglasiti ugašenim. Uglavnom nema nikakve panične situacije. Možemo reći da je sve pod kontrolom” kaže Dukić.

Nešto prije 13 sati buknuo je požar i na području Planog, kod deponija. Vatrogasci su raspoređeni na potezu od Omiša do Trogira. A od jutra se vatrogasci bore sa požarom koji je buknuo ispod biokovskog vrha Šibenik. Dva Canadaira su pokušala djelovati na požarištu Biokovo no zbog snažnih udara vjetra i turbulencija onemogućeno je gašenje.

Splitsko dalmatinski županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina: “Vatrogasci to saniraju. Dobacili smo im do sada 6 krušaka i oko 18,30, 19,00 h predviđamo da ćemo spustiti vatrogasce prema Makarskoj. U Županiji imamo još jedan novi požar na području Planog, gdje se nalazi 100-ak vatrogasaca sa 30-ak vozila. Požar je krenuo od ceste prema deponiju; malo je ugrozio Trogir, i sada gasimo taj požar sa tri canadaira i jednim fire boxem”, kaže Glavina.

U posljednja dva dana na području šibensko kninske županije buknulo je više od 20 požara, pa se sumnja da su podmetnuti. Šibenska policija nastavlja sa ispitivanjima. Sumnjaju da požari nisu slučajni, stoga i apeliraju na građane za pomoć pri istrazi.

Glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor: “Prema vremenu i prostornom rasporedu tih požara kako su izbijali sumnjamo da je netko namjerno izazvao požare, ali to trebamo i utvrditi. Pozivam sve građane ako imaju bilo kakva saznanja da nam se jave”.