VARALI OSIGURAVAJUĆE KUĆE: Uhićen i traumotolog (59) pulske Opće bolnice

Uhićena još jedna osoba zbog varanja osiguravajućih društava. USKOK je proširio istragu i na traumatologa Opće bolnice Pula zbog sumnje u krivotvorenje liječničkih nalaza kojima je sebi pribavio znatnu financijsku imovinu.

U priopćenju PU istarske se kaže:

Nastavno na kriminalističko istraživanje, provedeno u koordinaciji s Uredom sa suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, djelatnici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave istarske uhitili su 5. veljače 59-godišnjaka te su utvrdili sumnju na počinjenje kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja i to prijevara, krivotvorenje isprave i računalno krivotvorenje.

Policija sumnjiči 59-godišnjaka da je kao liječnik u bolnici, u razdoblju od 2012. do 2019. godine, nakon što je od 57-godišnjaka i 48-godišnjaka primao inicijalnu medicinsku dokumentaciju nastalu nakon fingiranih prometnih nesreća, koristeći informacijski bolnički sustav ili pak mimo bolničkog informacijskog sustava, neovlašteno izrađivao nove liječničke nalaze, prilikom čega je unosio u njih ozljede koje svojom prirodom udovoljavaju uvjetima za ostvarivanje naknade štete od osiguravajućih društava, nakon čega bi nalaze ovjeravao svojim pečatom i potpisom.

Osumnjičeni 59-godišnjak isto je postupao i s nalazima sudionika stvarnih prometnih nesreća, koristeći podatke o osobama unesene u bolnički informacijski sustav kod dolaska na hitnu pomoć po doživljenoj prometnoj nesreći.

Osumnjičeni je jučer u 20,15 sati priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske uz kaznenu prijavu koja je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Komentiraj