VANDALSKO DIVLJANJE: Netko je roštiljao na oltaru povijesne crkvice kod Splita

U crkvici sv. Lovre na Ostrogu, povijesnom naselju na padinama Kozjaka, netko je roštiljao na oltaru. Sramotni prizor oltara u ostacima pepela i pekom ostavljenom pored njega zatekao je jedan mještanin.

“Ovako nešto ni barbarima ne bi palo napamet – na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku”, poručio je zgroženi mještanin za Portal grada Kaštela.

Ističe da ključeve crkvice u kojima se stoljećima služe mise imaju samo članovi Udruge sv. Lovre od Ostroga koji bi se trebali baviti zaštitom “ovog povijesnog hrvatskog i crkvenog lokaliteta”.

Mještanin kojeg su zgrozili ovi prizori često šeće tim područjem, ali inače ne zaviruje u crkvu. Ove nedjelje ga je nešto ponukalo da baci pogled kad već ne može ući, a ono što je vidio ga je ostavilo u nevjerici.

‘Nečuveno, a Uskrs je pred vratima’

“Kao vjerniku crkva mi je svetinja i neshvatljivo mi je da netko može učiniti nešto ovako doslovno nečuveno! I dok su Veliki tjedan i najveći kršćanski blagdan Uskrs pred vratima, pitam se boje li se Boga ovi ljudi kad ovako obeščašćuju naše najveće svetinje”, govori i poziva odgovorne da pronađu krivce te da se šteta sanira.

Da stvar bude gora, i oko crkve se mogu vidjeti hrpe smeća i glomaznog otpada, a netko je polomio i jednu klupu pored nje.