UZGAJALI MARIHUANU: Sutkinja u Puli ih oslobodila – koristili ju kao lijek

kanabis, konoplja

Vera Glasnović Gjoni, sutkinja Općinskog suda u Puli, stavila je izvan snage kazneni nalog, a potom i oslobodila krivnje izvanbračne supružnike iz Italije koji su bili optuženi da su uzgajali marihuanu radi daljnje prodaje.

Oslobođeni su jer je u postupku utvrđeno da je riječ o beznačajnom djelu, a kako piše Glas Istre, sutkinja je rekla da treba imati razumijevanje, pa i neku vrstu sućuti radi bolesti okrivljene, te da je čovjek u takvom stanju spreman učiniti sve da bolove ukloni.

Inače ženu (48) se teretilo da je sa suprugom (49), talijanskim državljaninom, od svibnja do sredine srpnja 2017. u unajmljenom stanu u jednom istarskom gradiću uzgajala marihuanu.

Nabavili su opremu za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru i tako uzgojili devet biljaka konoplje. Kada su “otkriveni” biljke su bile visoke između 14 i 65 centimetara. Ženu se teretilo za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a muškarca da joj je u tome pomagao.

U sudskom postupku okrivljena žena se branila i pokazala medicinskom dokumentaciju da je još od 1996. godine HIV pozitivna i boluje od Hepatitisa C.

Ona je 74-postotni invalid i trpi jake bolove, a na internetu je pročitala da bi joj mogao pomoći maslac od indijske konoplje. Rekla je i da joj je konzumacija maslaca s indijskom konopljom znatno poboljšala zdravstveno stanje te da je to za nju lijek.