UŽAS U CETINJU U CRNOJ GORI: Muškarac (34) pobio najmanje 10 ljudi i šestero ranio

U Cetinju u Crnoj Gori u stravičnoj  tragediji za koju se smatra da je obiteljski sukob, ubijeno je najmanje10 ljudi, javljaju crnogorski mediji.

Sve se dogodilo oko 16 sati, a napadač je ubijen. Ranjeno je šest osoba, među kojima jedan policajac.

Nakon kraće obiteljske svađe muškarac je izvadio pištolj i otvorio vatru. Odmah je reagirala policija i pokušala ga savladati, ali on se nije predavao i pucao je na policajce.

Oni su zatim ispalili više hitaca i napadač je ubijen.

Zasad nije službeno poznato koliko je u napadu ubijenih ni ranjenih. Radio televizija Crne Gore navodi kako je ubijeno čak 10 ljudi, a šestero ih je ozlijeđeno.

U cetinjskoj bolnici su četiri ranjene osobe, dok je dvoje ranjenih prevezeno u Klinički centar u Podgorici.

Iz Urgentnog centra KC su za TVCG kazali da je jedan muškarac primljen s najtežim ozljedama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala na operaciju i imaju ozbiljne ozljede.

Telegraf.rs otkrio je identitet napadača u Cetinju koji je ubio najmanje 10 ljudi. To je Vučko Borilović, 34-godišnjak, koji je pobio cijelu obitelj, a potom izašao na ulicu i pucao na ljude. Policija ga je ubila.

Među žrtvama ima i djece.

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je u petak da je napad na Cetinju tragedija kakvu Crna Gora ne pamti.

“Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz obitelji nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane prijestolnice Cetinja”, naveo je Abazović na Telegramu.

Oglasio se i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na Twitteru. Pozvao je Vladu da proglasi dan žalosti.

“Vlada Crne Gore će večeras proglasiti trodnevnu žalost povodom velike tragedije koja se danas dogodila u Prijestonici Cetinje”, napisao je na Telegramu premijer Dritan Abazović.