UZ PLENKOVIĆA I ERLIĆ VJERUJE U ČUDA: Do 2030. vidim Hrvatsku u samoj svjetskoj eliti

Nakon što je premijer Andrej Plenković sredinom veljače ustvrdio kako je njegova Vlada Hrvatsku dovela među 15 najrazvijenijih zemalja Europe, te dodao kako je to zasluga Vlade koju vodi HDZ te će za sedam do osam godina Hrvatska po standardu biti na više od 75 posto prosjeka Europske unije, u tom stilu nastavio je i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Na pitanje IDS-ovog Emila Dausa kako oobno vidi Hrvatsku 2030. godine s obzirom na to da je Hrvatska postala društvo trgovine i usluga s malo proizvodnje kojem oko 20 posto BDP-a donosi turizam, Erlić je rekao:

“Do 2030. godine vidim nas uz bok najrazvijenijih, u samoj svjetskoj eliti. Među najrazvijenijim zemljama članicama EU, a samim tim i među najrazvijenijim zemljama svijeta”m javlja N1.

Erlić je istaknuo kako ih “objektivnih faktori” ohrabruju da to mogu ostvariti s obzirom na očekivani veliki investicijski potencijal te ulaganja u područja, poput zelenih politika, digitalizacije, socijalne skrbi, zdravstva i obrazovanja.

“Ogroman, nikad veći investicijski ciklus trenutno slijedi u Republici Hrvatskoj pogonjen i fondovima EU i drugim sredstvima. Za vjerovati je da će to stvoriti konkurentnije društvo, još bolje i kvalitetnije uvjete te standard s kojim će svaki stanovnik moći biti zadovoljan”, poručio je.

Izazvao je pravu lavinu nezadovoljstva oporbenih zastupnika koji su ga pitali – zar ne vidite kako ljudi u Hrvatskoj žive?