UZ DAN RUŽIČASTE VRPCE: Klub Nova nada u Čakovcu prikupljao sredstva uz svoje rukotvorine

Klub Nova Nada koji okuplja žene liječene od bolesti dojke i koji djeluje u sklopu Županijske lige protiv raka Čakovec i ovog listopada proveo je edukativnu akciju uz Dan ružičaste vrpce posvećenu podizanju svijesti o zdravlju i važnosti preventivnih pregleda u ranom dijagnosticiranju raka. 

Međimurska županija i dalje prednjači u Hrvatskoj po odazivu na mamografske preglede u okviru Nacionalnog program ranog otkrivanja raka dojke, što je sigurno i rezultat brojnih akcija Županijske lige protiv raka i Kluba Nova Nada. No, potreban je kontinuiran rad na edukaciji jer brojke još uvijek nisu dobre te je rak dojke najučestalije sijelo raka u Međimurju, kao i u cijeloj Hrvatskoj. No, u najvećem broju slučajeva je izlječiv, ako je otkriven u ranoj fazi.

U subotu na Trgu Republike u Čakovcu aktivistice i aktivisti Lige dijelili su građanima edukativne tiskane materijale, zdravstveni radnici su savjetovali, a žene iz Kluba Nova Nada izložile su svoje rukotvorine i prikupljale dobrotvorne priloge građana namijenjene daljnjim aktivnostima ove udruge.

Članice Kluba i ove godine podržali su župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini te dali podršku svim ženama koje se bore s opakom bolešću.