UTRKA ZA GRADONAČELNIKA OSIJEKA: Šišljagić po novoj anketi pobjeđuje HDZ-ovog Radića

Polako se već vode utakmice za čelna mjesta u našim velikim gradovima, iako još neki nisu istaknuli sve kandidate.

Bit će posebno zanimljivo u Zagrebu, Splitu. Osijeku… gdje se već ozbiljno licitiraju imena kandidata za gradonačelnike, a pojavile su se već i neke ankete.

Tako smo pisali o strahu HDZ-ovaca u Osijeku kada se počelo šuškati kako će se za gradonačelnika kadidirati i Vladimir Šišljagić, ugledni liječnik i bivši župan Osječko-baranjske županije, a sada predsjednik stranke Snaga Slavonije i Baranje.

Odjednom se HDZ odlučio provesti anketu, koja je procurila sredinom siječnja, i zadala im glavobolju, jer je Šišljagić zauzeo prvo mjesto s 28 posto glasova ispred HDZ-ovca Ivana Radića, koji je dobio 24 posto.

Potom je Vladimir Šišljagić i službeno majavio svoju kandidaturu i tom prilikom poručio: “Rođen sam u Osijeku i poznam njegovu dušu još iz svoje mladosti i želim tu dušu vratiti gradu i Osječanima”.

Bio je to signal za novu anketu koja je pak sada procurila u javnost. Na njoj nema kandidata za koje je već poznato da su se povukli ili da ih stranka neće kandidirati. Nema u anketi niti onih za koje postoji mišljenje kako ne mogu ostvariti ozbiljniji broj glasova.

Nova anketa i nova, još jača, glavobolja za HDZ, jer je sada Vladimir Šišljagić povećao prednost pred njihovim kandidatom Radićem. Šišljagić osvaja 33,5 posto, a Radić 28 posto glasova.

Treći je Berislav Mlinarević iz Domovinskog pokreta sa 14,5 posto, pa Stjepan Čuraj (HNS) sa 8,5 posto i SDP-ov Goran Kušec s 3,5 posto.

Kao zanimljivost valja istaknuti kako čak 60 posto ispitanika nikad nije čulo za SDP-ovog kandidata Kušeca, a njih 40 posto za HDZ-ovog Radića.

Provedena je i anketa za drugi krug u kojem bi Vladimir Šišljagić postao gradonačelnik Osijeka s osvojenih 55 posto glasova, ispred HDZ-ovog Ivana Radića koji bi dobio 45 posto.

Detalje  ožete pogledati na priloženoj anketi.

Komentiraj