UTOPLJENICI U MREŽNICI: Policija pronašla dva tijela nepoznatih muškaraca

Policija je tragajući za utopljenikom u nedjelju na području Svojića i u rijeci Mrežnici, kod Donjih Dubrava pronašla dva tijela, najvjerojatnije ilegalnih migranata, od koji je jedan vjerojatno iz grupe državljana Gambije i Senegala koja je zatražila pomoć.

U priopćenju PU karlovačke kažu:

U subotu 16. travnja, u večernjim satima, policija je zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je izjavila da traži pomoć budući da se jedna osoba utopila. Nakon što je utvrđena lokacija mjesta događaja, područje Svojića, općina Barilović, na teren su upućeni policijski službenici.

Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su pronasli osam stranih državljana, a s obzirom da je jedan od njih bio u lošem zdravstvenom stanju, pružena mu je liječnička pomoć u zdravstvenoj ustanovi. Nakon liječničke obrade, osoba je dovedena u službene prostorije gdje su se nalazili i ostali strani državljani, a radi utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihova boravka u Republici Hrvatskoj.

Prema njihovim izjavama utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije i Senegala koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom razgovora s njima, policijski službenici su došli do saznanja da je još jedna muška osoba bila s njima te da ga je prilikom pokušaja prelaska rijeke Mrežnice, voda povukla i vjerojatno se utopio.

Slijedom prijave, jučer 17.4. policijski službenici Policijske uprave karlovačke poduzimali su mjere i radnje traganja za osobom te su pretraživali rijeku Mrežnicu na području Ogulina i općine Barilović. Tom prilikom su pronašli dva mrtva tijela nepoznatih muških osoba, jedno na području Svojića, općina Barilovic te drugo na području Donjih Dubrava, Ogulin. Na mjestu događaja proveden je očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba provodi se daljnje kriminalističko istraživanje.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o strancima.