USUSRET ZAGREBAČKOM FESTIVALU: Croatia Records s najvše izvođača

Bliži se 67. izdanje Zagrebačkog festivala na kojem će i ove godine nastupiti brojni izvođači Croatia Recordsa i Tonike.

Na jedan od najstarijih hrvatskih festivala dolaze županjski rockeri Opća Opasnost koji će se predstaviti pjesmom “Vrati se” s aktualnog hit albuma “Karta do prošlosti”. Hitmejker Mario Vestić radio je glazbu i tekst, dok bend potpisuje aranžman. Trenutno rade na video spotu koji će uskoro i predstaviti javnosti. Godina 2019. bila je velika za njih, nakon albuma koji je objavljen na CD-u i vinilu održali su i veliki koncert u rasprodanoj maloj dvorani Doma sportova.

Grupa Leteći odred također dolazi na 67. Zagrebački festival, a predstavit će se s pjesmom “Hajde reci mi” autora i frontmena benda Denisa Dumančića. Ovom pjesmom Leteći odred najavljuje i skorašnji izlazak novog studijskog albuma. Premijera video spota bit će sljedećeg ponedjeljka, 20. siječnja na CMC televiziji.

Nedavno je potpisala svoj prvi diskografski ugovor za Croatia Records, a sada Mia Negovetić najavljuje i dolazak na Zagrebački festival. Sve popularnija multitalentirana mlada glazbenica nastupit će s pjesmom “Na pola puta do svemira” za koju je sama pisala glazbu, a zajedno s Oljom Dešićem potpisuje tekst. Na aranžmanu im se pridružio Matko Basara.

Mia Negovetić (Foto: Nikola Knežević)
Mia Negovetić (Foto: Nikola Knežević)

Na festival se vraćaju Bang Bang koji će izvesti potpuno novu pjesmu “Sebi dovoljni” s njihovog drugog studijskog albuma “Mol. 2”. Producent Hrvoje Prskalo kao i uvijek potpisuje glazbu i tekst, dok je cijeli bend radio na aranžmanu. Album je već dobio odlične kritike struke pa Maja Trstenjak za Sound Report piše kako je “Mol. 2” s ocjenom 9/10 “jedno od najkvalitetnijih izdanja pop glazbe u posljednjih nekoliko godina”. Matej Vidranski, pak, za Mixeta.net daje istu ocjenu i piše kako je “album prožet grandioznim i dramatičnim trenucima, zatim melankolijom, ali opet tako složen da svaku pjesmu ne možeš poslušati samo jednom, savršeno zaokružio studijsku 2019. godinu.”

Nova hrvatska pop zvijezda koja je prošle godine nastupila na CMC festivalu u Vodicama i potpisala ekskluzivan izvođački ugovor za Croatia Records, Meri Andraković, po prvi put će nastupiti na Zagrebfestu. Suradnja s producentom i osnivačem grupe Colonia, Borisom Đurđevićem, bila je i više nego uspješna na proteklim hit singlovima, pa je suradnja nastavljena i na novoj pjesmi “Voli” kojom Meri najavljuje svoj prvi album. Boris je radio glazbu i aranžman, a Valerija Đurđević tekst. Do kraja siječnja Meri će premijerno predstaviti i video spot.

Još krajem prošle godine grupa Teška industrija predstavila je novu pjevačicu Gabrijelu Babić, a prva pjesma s njom bit će premijerno izvedena na Zagrebačkom festivalu. “Novo je jutro” pjesma je gitarista Teške industrije, Vedada Hadžiavdića, koja najavljuje i njihovo novo studijsko izdanje. I ova godina će zasigurno biti ispunjena brojnim koncertima na kojima nastupaju već više od 45 godina.

Sve ove pjesme bit će uskoro dostupne na dvostrukom CD-u u izdanju Croatia Recordsa.
67. izdanje Zagrebačkog festivala održat će se u petak, 24. siječnja 2020. godine u City Plazi Zagreb s početkom u 20 sati i 30 minuta.

Komentiraj