USPJEH POLICIJE: Razriješili krađu 1,8 milijuna kuna i obiteljskog zlata

Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je petoricu muškaraca koje sumnjiči da su 15. kolovoza u samo deset minuta iz obiteljske kuće u Potomju na Pelješcu ukrali 1,8 milijuna kuna i vrijedan obiteljski zlatni nakit, priopćili su na konferenciji u Dubrovniku.

Načelnik dubrovačko-neretvanske policije Ivan Pavličević istaknuo je da su građani puno pomogli u pokretanju kriminalističkog istraživanja za razrješenje ovoga djela u samo nekoliko dana.
“Poseban uspjeh je što je nađena veća količina novca i svo zlato jer smo svjesni toga da počinitelji vrlo dobro sakriju novac i vrijednosti, utope ih, vrate dugove ili na neki drugi način prikriju porijeklo.”

Načelnik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković rekao je da specifičnost ovakvog kaznenog djela pokazuje da se imovinski kriminalitet u 2021.godini kretao oko 30 kaznenih djela koja su sva razriješena.

“Imovinski cenzus tih djela je bio na 250 tisuća kuna, a ovim kaznenim djelom oštećeni su bili oštećeni za iznos od 1,8 milijuna i zlato koje ima neprocjenjivu važnost, pogotovo jer se radi o obiteljskom nasljeđu.”