USMRTIO GLUMCA AUTOM: Jako sam kriv, molim obitelj da mi oprosti – kaže optuženi Smiljanić

“Osjećam se jako krivim. Neopisivo mi je žao što sam upropastio život supruzi preminulog i njegovoj djeci i što sam se uopće odlučio na tu glupost da sjednem u auto”, rekao je na osječkom Županijskom sudu, priznajući krivnju, 23-godišnji Branislav Smiljanić, koji je na pješačkom prijelazu autom nanio smrtonosne ozljede glumcu osječkog HNK-a Aleksandru Bogdanoviću i potom mu nije pružio pomoć. 

“Svaku noć sanjam tu nesreću i nikada si to neću oprostiti. Molim da mi njegova obitelj oprosti, ako ikako mogu”, dodao je Smiljanić.

Unatoč priznanju i kajanju tužiteljstvo traži da se Smiljanića primjereno kazni, jer svi dokazi kažu da je počinio ova kaznena djela, a već je prekršajno kažnjavan, zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita.

Sve se dogodilo 21. prosinca 2019. u Osijeku kada je Smiljanić izazvao prometnu nesreću, iako je bio svjestan da nema potrebno znanje i vještine, a niti važeću vozačku dozvolu te da uslijed toga može ugroziti druge sudionike u prometu.

Vozio je brzinom od oko 64 kilometra na sat, što je 14 kilometara brže od ograničenja na tom dijelu ceste te da dolaskom do raskrižja s kolnikom Vijenca Ivana Meštrovića, prednjim dijelom vozila udario 45-godišnjeg Bogdanovića, koji je u prelazio preko vidno obilježenog pješačkog prijelaza.

PISALI SMO:

NAKON TRAGEDIJE: Dirljiv oproštaj supruge glumca Bogdanovića uz posljednju fotografiju – čitajte OVDJE.

POKOSIO GA NA ZEBRI: Ovo je mladić (22) koji je vozio bez vozačke i pregazio glumca Bogdanovića – čitajte OVDJE.