USMRTILA JU ŽELJEZNA VRATA: Sud je obitelji nepravomoćno dosudio 1,3 milijuna odštete

Sud je presudio u korist petero članova obitelji nesretne žene (37) koju su usmrtila željezna vrata. Imaju pravo na odštetu od 1,3 milijuna kuna koju im mora isplatiti bjelovarska tvrtka Vodotehna. Presuda je nepravomoćna i tvrtka će se na nju vjerojatno žaliti.

Podsjećamo, žena je poginula nakon što su na nju pala teška metalna dvorišna vrata koja su iskočila iz vodilice. Bila je zaposlenica Kliničke bolnice Dubrava, a slučaj se dogodio u prizemlju stambeno-poslovne zgrade u Ulici bana Josipa Jelačića u Križevcima u rujnu 2014. godine.

Sa svojih dvoje djece živjela je u zgradi, a u prizemlju se nalazio skladišni prostor Vodotehne. Metalna vrata bila su dužine 6,6 metara, visoka dva metra i teška oko 600 kilograma. Prije tragedije, dvoje djece ostalo je i bez oca pa je ovaj slučaj potresla cijeli kraj, piše Danica.hr.

“Po ocjeni suda, za štetu koja je nastala padom predmetnih vrata odgovara Vodotehna kao njihov vlasnik s obzirom da vrata predstavljaju opasnu stvar te je tuženik Vodotehna dužan naknaditi nastalu štetu”, zaključila je sutkinja u nepravomoćnoj presudi.

Ako presuda postane pravomoćna, obitelj bi mogla dobiti i više od 2 milijuna kuna s obzirom na to da se na dosuđeni iznos obračunavaju kamate od dana podnošenja tužbe tijekom 2016. godine. Protiv odgovorne osobe u Vodotehni bio je pokrenut i kazneni postupak, ali to je naposljetku odbačeno kao neosnovana.